Objavljeno dana

Stonoteniski turnir OSI „Čačak 2019“

U sportskoj hali „1. novembar“ u sklopu Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”, održano je završno kolo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom „Čačak 2019“ u organizaciji Udruženja paraplegičara i STKI „ČA“ Čačak, gde je učestvovalo dvanaest stonoteniskih klubova OSI iz Srbije. Takmičenje je obuhvatilo četiri kategorija OSI u kolicima i stojeći, za žene i muškarce.

Arhiva Udruženja paraplegičara Čačak
Mališani iz predškolske ustanove Radost Čačak – vrtić Sunce, došli su da bodre takmičare i pomognu oko prikupljanja loptica.
Arhiva Udruženja paraplegičara Čačak
Početak takmičenja

Predsednik čačanskog Udruženja paraplegičara ističe da je ova godina bila naporna, ali i uspešna za mnoge članove koji se bave sportom. “Ovo je veliko takmičenje, a ujedno se promoviše sport kod osoba sa invaliditetom, ali i naša borba da budemo aktivni članovi našeg društva”, naglasio je Vladan Petković.

Iz STKI „ČA“ Čačak, drugo mesto u grupi muškarci 6-7, osvojio je Aleksandar Čolić, dok u grupi žene 1-5, treće mesto osvojila je Tanja Mikašević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, istakao je da OSI dosta rada, ljubavi i energije ulažu u sport i da su ti rezultati vidljivi, kao i da Udruženje paraplegičara se izdvaja od drugih po tome što nisu samo na budžetu grada Čačka, već se i sami trude da budu ekonomski snažniji. “Ono što je na nama kao lokalnoj samoupravi jeste da učinimo da barijere koje postoje u gradu budu uklonjene i krenuli smo u tu fazu realizacije”, izjavio je Todorović.

View this post on Instagram

Наш град био је домаћин завршног турнира Лиге Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом. На такмичењу које је организовано у спортској сали Установе "Зрачак" и "1. новембар" учествовало је око 50 такмичара из 12 екипа широм Србије. Према речима учесника и организатора, ово је био посебан дан, јер окупљање није само такмичарског карактера већ и прилика да се дружимо и да разменимо искуства и да заједнички бодримо учеснике. Када видим ове дивне људе колико рада, енергије и љубави улажу у спорт и дружење, заиста ме чини срећним и поносним. Наш град је увек ту да помогне како би особе са инвалидитетом без проблема функционисале и живеле у овој средини. Један од већих корака и инфраструктурних улагања је и ова фискултурна сала која се налази у оквиру школе "1. новембар" и Установе "Зрачак". У плану нам је и набавка новог возила за Установу "Зрачак" и школу "1. новембар" које ће бити на располагању и Удружењу особа са инвалидитетом током целог дана и сваког дана у години.

A post shared by Милун Тодоровић (@milun_todorovic) on